Köp/Sälj/Omplacera

Omplacering två äldre hanar

2019-10-19 12:20 #0 av: Jaguar_

Hej!

Vi måste tyvärr omplacera våra två gerbilhanar snabbt då vi har fått möss i huset och måste använda oss av medel för att skrämma ut dessa (pip i väggen dosor). Våra gerbiler måste därmed bort snabbt så inte dessa möss hinner orsaka för stor skada på vårat inte ens 1 åriga hus. Vi har hört med tänkbara släktingar som har djur och kanske kan tänka sig ta dom, men utan lycka.

Gerbilerna sitter inte tillsammans då de har bråkat för ett bra tag sen. De sitter just nu i ett 240 liters akvarium som de delar med galler mellan sig.  Det är far och son. De båda är över 3 år gamla.

Pappan, Gollum, är född i Januari den 10e 2016. Han blev kastrerad på Blåstjärna i Göteborg 13/10. Han gick tillsammans med sin hona och eftersom vi inte ville ha så många bebisar efter dom så valde vi att kastrera. Han har färgen agouti. Han är lugn och tam, nyfiken och älskar springa runt ute på golvet. Han är gammal ja, men väldigt pigg än och vi antar han inte har långt kvar då de flesta gerbiler lever bara upp till 4 års ålder och kanske längre om man har tur.

Sonen, Mio är född 2016-08 och färgen har jag kunnat innan, men tydligen glömt skriva upp. Han fick sin teckning efter sin mor vilket var pie collared, men är vit väldigt ljusgrå i övrigt. Mycket vacker! Är inte kastrerad då han bara gått med syskon och sen sin far. Mycket lik sin pappa till sättet men något otamare. Lugn, gillar vara ute på golvet, nyfiken men något fegare. Vilket är bra för då ramlar han inte ner från sängar om man skulle ha han där. Han är inte en gerbil som glider ner mot golvet obrytt så att säga utan håller sig till längre ifrån farliga höjder.

Dessa två sitter som sagt i ett akvarium idag som de delar på, men vi är beredda att köpa in två samla lådor 130l till dom om de inte kommer till samma hem eller om ni har bur så åker de hem till er utan och hoppar i sitt nya hem. Akvariet kommer bli till salu och om man tar båda med akvarium är gerbilerna omplacering tillsammans med akvariet. Men om man bara vill ha akvariet så kostar det.

Gerbilerna finns utanför Jönköping.

Vill helst slippa åka till veterinären och avliva så vi hoppas att det finns någon där ute som är sugen på att ta hand om våra små den sista tid de har kvar i livet! :(

Vi kommer få hem våra pip grejer till uttagen på tisdag så det är inte mycket tid vi har på oss att hitta nya hem. Kanske kan sträcka oss några dagar till för att ge dom en chans plus om någon är intresserad men inte kan hämta förrän nästa helg så kan vi hålla oss till dess.

Hör av er snarast om ni är intresserade! winther93@hotmail.com

Anmäl
2019-10-19 12:25 #1 av: 91Marran

Testat på blocket?

Anmäl
2019-10-19 14:44 #2 av: Jaguar_

#1 Har inte hunnit lägga upp där än eftersom vi skulle iväg. Så började här. Antar aktiviteten på forumet minskat?

Anmäl
2019-10-19 16:01 #3 av: ThatPie

#2 är tyvärr inte speciellt aktivt här

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.