Allmänt om gerbiler

Tämja Gerbiler

2019-05-05 19:01 #0 av: Hanna_05

Hej, jag har 4st gerbil hanar på 5 månader.  Dem är mina första gerbiler så jag kan inte så mycket som en erfaren gerbil uppfödare. När jag tar ner min hand i deras bur brukar dem bli rädda och springer och gömmer sig.  Men de är intresserade. Tillslut kommer de fram och luktar och springer över min hand. De tar även godis från min hand, men sticker och gömmer sig  och äter det. När jag tar upp dem från deras bur till deras lekhage är det en som får panik och försöker smitta. Jag har läst mycket om hur man tämjer dem men det verkar inte fungera. Jag vill även tillägga att  jag försökt länge att göra dem handtama och använt olika tekniker. Kanske de bara har ett dåligt temperament? 

De har tillgång till vatten, mat, leksaker och grävmaterial. Deras bur är också tillräckligt stor.

Har ni några tips eller tekniker jag kan använda för att göra dem tamare? Tack i för hand :)

Anmäl
2019-05-05 19:25 #1 av: Novachan

Jag antar att du låter handen vara kvar i buren om de springer iväg först, om inte så gör det. När du lyfter upp dem, håller du kvar dem länge eller sätter dem direkt i hagen? Testa i så fall att lyfta upp dem kort och sänk ner handen i buren och låt handen vara kvar - låta dem självmant hoppa ur handen och klättra upp igen om de vill, och kan du hålla kvar dem längre och längre. (Allmänna tips för smådjur)

Anmäl
2019-05-05 20:28 #2 av: Hanna_05

Jag hade precis i handen och lät dem klättra upp för min arm (men de vågade inte xD). Jag gav dem också pumpakärnor. Jag lyfte upp dem några centimeter från marken ( i deras bur) och sänkte sedan ner dem. De var lite rädda och hopade ner innan jag hann sänka ner handen, men bet blir säkert modigare snart :) och tack för tipset!

Anmäl
2019-05-06 14:15 #3 av: ThatPie

Låter som att du är på rätt väg! Vissa gerbiler kan det ta längre tid att tämja, de är ju alla individer. För mig tog det ca 6 mån innan jag kände att jag själv kände dem och de var helt tama.

Anmäl
2019-05-06 14:21 #4 av: MelliOO

För mig tog det också ca 6 månader innan mina var handtama. Men lycka till!😉👍

Du kan se mina ögon tindra och mina läppar le, men sprickan i mitt hjärta kan ingen se.

Anmäl
2019-05-06 19:50 #5 av: Hanna_05

Tack :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.