Beteende & Temperament

Lekar med gerbiler

2019-01-05 00:03 #0 av: Nesslan02

Jag har nyligen fått hem två gerbilhonor och de är väldigt nyfikna av sig. De sätter sig gärna i handen och äter på en godbit men så fort jag tar fram ett finger för att klappa dom lite så blir dem jätterädda.
Tänkte att jag behöver bygga upp tilliten lite och det hade varit kul om de finns någon aktivitet man kan göra med sin gerbil så man har kul tillsammans.
Vet inte alls om det finns något, är som sagt helt ny på det här, men hur brukar ni socialisera er med era gerbiler?

Anmäl
2019-01-05 11:21 #1 av: ThatPie

Mina tjejer gillar inte heller att bli klappade på, om de då inte har en liten gobit att smaska på, och de är tama. När de inte gick att plocka upp än så började jag trix träna dem lite lätt, just för att få dem mer vana vid mig. Just nu kan de ”runt” men tränar på lite annat :) Finns en hel del tips på vad man kan lära dem om man googlar runt lite. Skulle lägga upp en liten filmsnutt här, men är inte hemma så kan inte ladda upp den någonstans.

Nu när de är mer vana vid mig (de fyller 1 år i februari) så brukar jag sitta och bara med dem när de är ute i hagen, så att de får klättra och utforska både mig och de leksaker jag har ute. Eller så tar jag upp dem på mitt skrivbord (tar bort alla sladdar och dess like eller håller noga koll på dem) och låter dem springa runt där och klättra på mig. Mina är inte precis de som sitter still och kelar så anpassar mig efter det hur jag spenderar tid med dem :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.