Hälsa & Sjukdomar

Gerbil blöder ur rumpan(HJÄLP SÖKES!!!!!!) SNÄLLA SVARA

2018-02-13 15:18 #0 av: JusseSaga

Hej, min gerbil hona på ca 3 år har börjat att blöda i rumpan, hon mår bra och springer fortfarande i sitt hjul, men när det kommer till att äta så verkar hon a svårt att äta hårda matbitar som hon måste bita sönder för att få i sig, jag malde ner maten till mindre bitar och hon började äta som vanligt, hon dricker också vad jag har sett och gör fortfarande sina behov, jag är väldigt rädd att förlora henne och skulle vara tacksam om det finns någon där ute som vet vad jag kan göra. Jag ska göra en maträtt till henne med äpple, ägg och grönsaker så att hon får i sig alla viktiga näringsämnen och så att det blir enklare att äta. Juste, hon har lite blod runt ögonen men min åtanke till det är att hennes tassar har varit blodiga. Hon har haft det här i 2 dagar nu men det blir bara mindre blod, så jag antar att det är på bättrings vägen, jag låter henne vila mer än vanligt( SNÄLLA HJÄLP MIG)))

Anmäl
2018-02-13 15:38 #1 av: Mortiscia

Du behöver ju uppsöka en veterinär, det finns ingen som kan hjälpa dig virtuellt med detta.

Anmäl
2018-02-13 16:07 #2 av: vendelay

Åk till veterinär.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-02-14 08:13 #3 av: Anne.K

Till veterinär genast. Gerbilen mår inte bra. Blod ur baken är aldrig ett gott tecken och ska alltid tas på allvar. 

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2018-02-15 17:43 #4 av: [LOVEgerbil]

Jag tycker som de andra. Uppsok veterinar genast!

Anmäl
2018-03-13 07:47 #5 av: JusseSaga

Vill bara tillägga till mitt inlägg att jag fick som råd att bara låta henne vara i ca 3 dagar och se hur hon mådde, det jag skulle göra var att ta byta sand varje dag ( jag har någon special sand för gerbiler och andra smådjur som likna grus, som man ska byta 1 gång i veckan)Jag skulle också ge henne mer godis och mala ner maten eftersom att hon hade svårt med att bita sönder maten, mat som innehåller mycket vitaminer tog jag bort. Ca 4 dagar senare var hon helt frisk men lite mager. Idag är hon uppe i sin normala vilt och har fått tillbaka muskler och blöder inte längre.

Anmäl
2018-03-13 16:33 #6 av: [LOVEgerbil]

Skönt att höraTummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.