Övrigt

Reservplan

2009-06-28 15:22 #0 av: [Tassy]

Ibland kan oförutsedda saker inträffa, då kan det vara bra att vara förberedd. Här följer lite tips på hur du kan förbereda dig:

  • Ha alltid en akutkassa att ta av, ifall det skulle behövas veterinärbesök eller liknande. Du kan hamna i sitsen då du inte har råd, då är en akutkassa alltid bra att ha. Även om du har en fast inkomst kan saker inträffa så du kan hamna i denna sits.
  • Ha alltid minst en reservbur hemma, det kan uppstå slagsmål eller likande så du snabbt behöver en extrabur. Tänk på att man inte får ha gerbiler i transportbur för länge, en dag anser jag personligen är absoluta smärtgränsen.
  • Ha alltid lite extra gerbilmat hemma, av samma anledning som man bör ha akutkassa. Vänta inte tills all mat är slut innan du handlar nytt.
  • Extra vattenflaskor brukar vara guld när man har gerbiler. Flaskor gnags sönder, grävs över med spån och börjar läcka eller av andra anledningar behöver bytas emellanåt. Eller så kan man behöva en extraflaska till reservburen till exempel.
  • Extra burströ, det kan hända att du snabbt behöver byta, kanske en vattenflaska har läckt ut jättemycket vatten, då behöver det bytas innan djuren blir sjuka! Eller så kanske du behöver strö till extraburen.

Ska du på semester och någon ska passa dina små är detta guld värt om något skulle hända! Skriv en lista på var sakerna finns osv. så den som passar gerbilerna kan agera själv om det krävs. Är man på semester kan vara vara svår att få tag i, mobilen kan gå sönder/bli stulen eller vad som helst. Även om du förklarat muntligt så är det inte säkert att gerbilvakten minns vad som sades om denne exempelvis inte är djurvan själv.


Anmäl
2009-06-28 17:10 #1 av: sissie

Jag skulle vilja lägga till följande:

Natrumklorin-lösning = koksaltslösning. Finns på sterila pipetter hos apoteket. Lång hållbarhet. Bra till att skölja allehanda sår, men även ögon.

Klorhexidrin - för att desificera sår.

Minispruta - kan man köpa på apoteket.

Pincett - kan vara användbar på många sätt.

Ha en "verktygslåda" i plast vid gerbilernas burar. Perfekt att ha sakerna på ett ställe. Där kan man också lägga en instruktionsbok.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.